GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Mayıs 2023 Salı 17:27

CHP İzmir, AK Parti önünde... Siyah çelenge polis engeli!

CHP İzmir İl Örgütü'nün Kılıçdaroğlu aleyhine hazırlanan ve içinde PKK'lı teröristlerin de olduğu reklam videosuna tepki göstermek için AK Parti önünde bırakmak istediği siyah çelenge polis engel oldu.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ- Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ikinci tur öncesi siyasette gerilimler yaşanmaya devam ediyor. Özellikle AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasında yaşanan 'video' krizi, sert açıklamlara neden olurken, CHP İzmir İl Örgütü yaşananlara sessiz kalmadı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhine hazırlanan ve seçim meydanları da dahil olmak üzere çeşitli reklamlarda kullanılan video, CHP cephesinde tepkilere yol açtı.

Videonun gerçek olmadığını belirten ve 'karapropaganda' yapıldığını dile getiren CHP İzmir İl Örgütü videoyu  protesto etmek için bugün AK Parti İzmir İl Binası önününde bir araya geldi. İl binası önüne siyah çelenk koymak isteyen CHP İzmir Örgütü polis engeli ile karşı karşıya geldi.

POLAT: BARIŞÇIL PROTESTOMUZU YAPIP AYRILACAĞIZ
Eylemde ilk olarak konuşan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Emniyet mensuplarını yoracak hiçbir şey yok. Tamamen demokratik hakkımızı kullanarak barışçıl olarak yapılan tüm montajlara ve kara propaganlara karşı siyah çelenk bırakacaktık. Maalesef korku herhalde galip geldi ve emniyet t güçlerimiz buraya yormuşlar. Ben onlar adına üzülüyorum. Emniyet güçlerimizi yorup buraya yığmışlar. Biz tamamen barışçıl protestomuzu yapıp çelengimizi koyup ayrılacaktır” dedi.

EMNİYET İLE CHP’Lİ İSİMLER ARASINDA GERGİNLİK
Aslanoğlu’nun çelengin gelmesi sonrası il binasının önüne çelenk koyması sonrası polis tarafından sokak kapatıldığı için izin verilmedi. Çelenk koyumuna izin verilmemesi sonrası CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat “Ben İzmir’in seçilmiş milletvekiliyim, dokunulmazlığı oran biriyim ben tek başıma çelenk koymak istesem bana fiili müdahale mi yapacaksınız” ifadelerini kullandı. İl Başkanı Aslanoğlu ise ‘Bizim il binamızın önüne genel merkezimizin önüne çelenk konuldu bunlara müsaade edildi’ diyerek tepki gösterdi.

İl Emniyet Müdürü yardımcısı da polis barikatının önünde bulunurken “Seçim sürecindeyiz, buna müsaade edemeyiz. Seçim sürecinde de sizin talep ettiğinizde de nasıl talep alıyorsak, burada gelen talep sonrası tedbir alıyoruz” dedi.

Emniyet Müdürü Yardımcısı'na çağrıda bulunan Polat, “Emniyet Müdürü Şahne ile görüşür müsünüz ben Vekil olarak il başkanım ile çelenk koyacağım, lütfen bunu kendisine iletin” ifadelerini kullandı.

ASLANOĞLU: SAHTEKARLIK YAPTINIZ!
Emniyet müdürlüğü ile görüşmeyi beklediği sırada basın açıklamasını gerçekleştiren CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Seçim yarışında adil olmayacağınızı biliyorduk. Tüm televizyon kanallarını, TRT’yi arkanıza alacağınızı, sesimizi duyurmamıza devletin tüm imkanlarını kullanarak engel olacağınızı biliyorduk. Miting alanlarımızla ilgili sorun çıkaracağınızı, yasaklarla halka ulaşmamıza engel olacağınızı biliyorduk. Fakat siz bu organize kötülüğü, şeytanı bile utandıracak kadar ileri bir seviyeye taşıdınız. Allah korkusunu, vicdanı, ahlakı, iyi olan her türlü duyguyu bir kenara koydunuz ve içinizdeki kötülüğü sadece bizim değil, Türk milletinin üstüne boca ettiniz. Montaj kasetlerle olmayanı varmış gibi gösterdiniz, sahtekarlık yaptınız. Sahteliği her yerinden akan görüntüleri miting alanlarında göstermekle kalmadınız, “mitingi canlı yayınlıyor” görüntüsü altında tüm yandaş kanallarınızdan milyonlara izlettirdiniz. Güç, para ve iktidar için tüm değerlerinizi bir kenara bırakalı, hakikatin ötesine geçeli çok olmuştu. Siz hakikatin ötesini bile aştınız, o dipsiz kuyunun karanlık, rutubetli köşelerinden çamur siyasetini kendinize yol bellediniz” diye konuştu.

KÖTÜLÜĞÜ KENDİLERİNE YOL YAPANLAR…
Tarihin AK Parti’yi affetmeyeceğini vurgulayan Aslanoğlu, “Buradan açık çağrımızdır. Kötülüğü kendine yol yapanlar, kötülükte şeytanı bile çırak çıkaranlarla asla helalleşmeyeceğiz. Hesaplaşacağız! Tüm yalanlarınızın, kötülüklerin hesabını önce bu dünyada, sonra öbür dünyada vereceksiniz. Türkiye’yi sizin rutubetli karanlığınıza bırakmayacağız! Bu ülkenin evlatları 28 Mayıs’ta yarattığınız cehennemin kapılarını sonuna kadar kapatacak ve o kapıları iyilikle mühürleyecek.  Çünkü bu vatan, toprağına göz dikenlere, kendisine cehennemi layık görenlere karşı iyilikte birleşerek, umudu kuru sofrasına katık ederek kuruldu. Unutmayın: Biz bu kötülüğü affetmeyeceğiz. Millet affetmeyecek. Tarih affetmeyecek” dedi.

Basın açıklaması sonrası milletvekillerine ve CHP’li isimlere çelenk için izin verilmezken, çelenk sembolik olarak AK Parti İzmir İl Başkanlığı sokağına giriş bölümünde bırakıldı. Çelenk bırakımı sonrası ise CHP grubu  İl Binası yakınlarından ayrıldı